Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Naptár
2020. Szeptember
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
 
 
 
hu.jooble.org

hu.jooble.org 

Állásgyűjtő portál Magyarországon

FOXPOST

FOXPOST Csomagautomata

 

A FOXPOST automatákhoz kérjük hozza magával bankkártyáját, mert az automata készpénzt nem kezel. Legyen Önnél a SMS-ben kapott kód is!

Házhozszállítás

Látogató számláló
0
1
1
9
8
6
7
Termék részletek


Zöldbanánlisztes szarvacska 250g Paleolit

Zöldbanánlisztes szarvacska 250g Paleolit
791 Ft
Egységár: 3 164 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Gyűjtőcsomagolás:
1 karton = 25db
Minőségét megőrzi:
2022.09.11

A termék elsősorban a paleolit táplálkozás megkönnyítésére jött létre, de más allergéneket kerülő és alacsony szénhidráttartalmú diétába is remekül beilleszthető.

  • Összetétel: zöldbanánliszt, tápióka keményítő, hidegen sajtolt szezámmagliszt, mélyalmos tyúktojás

     

    A Paleolit zöldbanánlisztes száraztészta azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik. Mindezeken felül a Paleolit zöldbanánlisztes száraztészta szénhidráttartalma alacsony (kb 40%-alkevesebb szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmánál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható.

    A Paleolit zöldbanánlisztes száraztészta nem csak glutént nem tartalmaz, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszer kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készül. A Paleolit zöldbanános száraztészta azonban ezektől is mentes és low-carb!

     

    A Paleolit zöldbanánlisztes száraztésztához felhasznált alapanyagokról:

     

    Zöldbanánliszt:

    Fő jellemzője a rezisztens keményítő (RS) tartalma, melynek a szervezetben való felszívódása,és az anyagcserére való hatása eltér a többi keményítő fajtától. A rezisztens keményítőket tartalmazó zöldbanánliszt számos kutatás középpontjában áll. A természeténél fogva is gluténmentes lisztféle, önálló felhasználhatóságán kívül is jól keverhető más maglisztekkel, gyökér- és gumós növények lisztjeivel. A gluténmentes lisztforrás a cöliákiás, glutén érzékeny, és különböző étel intoleranciákban szenvedők számára is fogyasztható. Jól beilleszthető lehet különböző diétákba, pl: cukorbeteg diéta, mediterrán diéta, vércsoport diéta, Atkins diéta, zóna diéta, tejcukor érzékeny diéta, vagy a paleolit diétába.

    Allergén-mentes tápióka keményítő:

    A Paleolit zöldbanánlisztes száraztésztához felhasznált tápióka keményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápióka keményítőnek (mint más keményítőknek is) magas, azonban a tésztához csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a szezámmagliszt fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz.

    Mélyalmos friss tyúktojás:

    A Paleolit zöldbanánlisztes száraztészta kizárólag mélyalmos friss tojással készül, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek” tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden Paleolit zöldbanánlisztes száraztészta gyártásához felhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez” 15db M-es méretű tojást használunk fel, azaz mindegyik Paleolit zöldbanánlisztes száraztészta közel 15 tojásos! Nem spórolunk!

    Hidegen sajtolt szezámliszt:

    Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas, közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni, a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú a helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a Paleolit zöldbanánlisztes száraztésztához felhasznált szezámmagból kíméletesen, vegyszermentesen, hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalom jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert szezámmaglisztben. Az így készült szezámmagliszt ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt maghoz képest.

     

    A Paleolit zöldbanánlisztes száraztészta íze és állaga pont olyan, mint a hagyományos búzalisztből készült tojásos száraztésztáknak, mégis „paleo”. Szénhidráttartalma kb 40%-kal alacsonyabb, mint a hagyományos tésztáknak. A magas hidegen sajtolt szezámmag tartalmánál fogva, magas az ún. szezamin tartalma. A szezamin pedig képes fokozni a szervezet szöveteinek gamma-tokoferol szintjét, mely az E-vitamin család leghatásosabb tagja. Emellett csökkenti az omega-6 zsírsavak arakidonsavvá történő alakulását (ez az a zsírsav, melyből gyulladáskeltő hatású hormon-szerű anyagok keletkeznek és ami miatt a magas omega-6 fogyasztás olyan káros). Ezzel párhuzamban pedig növeli a dihommo-gamma-linolénsav keletkezését szervezetünkben, mely gyulladást csökkentő jó hatású hormon szerű vegyületek előanyaga. A szezamin ezen felül fokozza zsírégetést is.

  • Kiszerelés
    250g
    Márka
    Paleolit
    Forgalmazó
    PaleoCentrum Kft.
    Életmód
    Paleolit étrend
    Beltartalmi érték (kötelező adatok)
    100 grammra vetítve
    Energia kcal/kJ
    338 kcal / 1417 kJ
    Zsír
    12,73 g
    - ebből telített zsírsavak
    6,97 g
    Szénhidrát
    38,29 g
    - ebből cukrok
    0,22 g
    Fehérje
    14,04 g
    0,1 g
    Cikkszám
    5999886937089
    Tömeg
    251 g/db
Webáruház készítés