Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Naptár
2018. Augusztus
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
FOXPOST

FOXPOST Csomagautomata

 

A FOXPOST automatákhoz kérjük hozza magával bankkártyáját, mert az automata készpénzt nem kezel. Legyen Önnél a SMS-ben kapott kód is!

Házhozszállítás

Látogató számláló
0
0
5
5
1
7
4
Termék részletek


Liofilizált áfonya szemek 20g Paleolit

Liofilizált áfonya szemek 20g Paleolit
  • Liofilizált áfonya szemek 20g Paleolit
Fő kategória >Paleolit étrend >Csokoládék, rágógumik, rágcsálnivalók
514 Ft514
A vásárlás után járó pontok: 5 Ft
Minőségét megőrzi:
2019.02.10
100% liofilizált gyümölcs. Az egyetlen dolog, ami hiányzik belőle az a víz.
Semmilyen adalékanyagot illetve tartósítószert nem tartalmaz.
Nincs benne hozzáadott cukor, olaj vagy kén.
GMO és gluténmentes, viszont rostban és tápanyagban gazdag.
Mivel nincs hőkezelés, a gyümölcsök a tápanyag tartalmuknak több mint 90%-át megtartják.
Kellemesen ropogós, magában is remek ropogtatni való, de jó kísérője a reggeli müzlinek, vagy bármi másnak…

A liofilizálás, azaz fagyasztva szárítás, mint eljárás, elsőre egy bonyolultnak tűnő folyamat, de a jelenség a természetben is megfigyelhető.
A folyamat lényege, hogy a szárítani kívánt nedves (vizet tartalmazó) terméket először lefagyasztják, aztán nagyon alacsony nyomáson, nagyon lassan felmelegítve a terméket, a jéggé fagyott vizet „eltüntetik” belőle.
Pontosabban a jég átmenet nélkül gőzzé változik (a folyadékfázist kihagyva!).

Két nagy előnye van a fagyasztva szárításnak a hagyományos szárításokkal szemben.
Az első, hogy nem éri komoly hőhatás a szárítmányt, ennek köszönhetően az értékes összetevők nem károsodnak. A vitaminok nem bomlanak el, a termék színe és íze megmarad, és nem károsul a gyümölcscukor sem.
A másik, hogy száradás közben egy pillanatra sincs jelen folyékony víz, tehát nincs párolgás sem. Emiatt az értékes anyagok nem is távoznak a párolgó vízzel a gyümölcsökből, hanem teljes mértékben benne maradnak.
Azaz később nem kell „pótolni” semmit, ezért az így szárított termékek nem tartalmaznak semmilyen hozzáadott aromát, cukrot, színezéket, vitamint, ásványi anyagot, minden „eredeti” bennük.
Még egy nagy előnye a liofilizálásnak, hogy a termékek szerkezete száradáskor megmarad, hiszen a növényi sejtekből a jég „eltűnik”, a késztermék porózus, ropogós lesz, nem pedig deformálódott, aszott, nehezen harapható és rágható, mint egy aszalvány vagy kandírozott gyümölcs.
  • Kiszerelés
    20g
    Márka
    Paleolit
    Forgalmazó
    PaleoCentrum Kft
    Beltartalmi érték (kötelező adatok)
    100 grammra vetítve
    Energia kcal/kJ
    1200 kJ/287,0 kcal
    Zsír
    5,4g
    - ebből telített zsírsavak
    0g
    Szénhidrát
    30,3g
    - ebből cukrok
    30,3
    Fehérje
    2,7g
    0g
    Rost
    0g
    Cikkszám
    5999564043248
Webáruház készítés