Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Naptár
2020. Október
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
hu.jooble.org

hu.jooble.org 

Állásgyűjtő portál Magyarországon

FOXPOST

FOXPOST Csomagautomata

 

A FOXPOST automatákhoz kérjük hozza magával bankkártyáját, mert az automata készpénzt nem kezel. Legyen Önnél a SMS-ben kapott kód is!

Házhozszállítás

Látogató számláló
0
1
2
0
2
0
5
Termék részletek


Szentjánoskenyér liszt 100g Paleolit

Szentjánoskenyér liszt 100g Paleolit
841 Ft
Egységár: 8 405 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 8 Ft
Minőségét megőrzi:
2021.12.31
  • A szentjánoskenyér-liszt (E410) egy élelmiszeripari adalékanyag, melyet a mediterrán térségben élő szentjánoskenyérfa magjából (Ceratonia siliqua L.) állítanak elő.
    Az élelmiszeriparban térfogatnövelőként, stabilizálószerként, valamint emulgeálószerként alkalmazzák.
    Napi maximum beviteli mennyiség nincs meghatározva, bár extrém nagy adag elfogyasztása esetén puffadás léphet fel. Ezt a bélflóra által okozott erjedés okozza.

    A szentjánoskenyérfa magjának endospermiumnak nevezett része főképp hosszú szénláncú szénhidrátokat tartalmaz, amelyek jellegzetes módon mannózból és galaktózból állnak. Ennek a résznek az őrleménye a szentjánoskenyérmag-liszt.

    Hosszú láncú szénhidrogénjei nagyon nagy mennyiségű vizet tudnak felvenni. Míg a szentjánoskenyérmag-liszt forró vízben tökéletesen oldódik, hideg vízben megnyilvánul hatalmas duzzadóképessége. Már kis mennyiségű E 410 is stabil gélszerű anyaggá változtatja a folyadékot. Alig érzékeny a savakra, a sókra és a hőmérsékletre. A szentjánoskenyérmag-liszt jelentősen növeli más növényi sűrítőanyagok zselésítő képességét is, ezért gyakran ezekkel kombinálva alkalmazzák.

    Duzzadóképességének köszönhetően segítségével meg lehet akadályozni például a citromlében lévő rostanyagok ülepedését, és gátolja a kenyerek öregedését is.

    Előállítás
    A szentjánoskenyérmag-lisztet hőkezeléssel a szentjánoskenyérfa magjából nyerik.

    Használat
    A szentjánoskenyérmag-liszt az élelmiszerekben általánosan engedélyezett. Kivételt csupán a kezeletlen élelmiszerek jelentenek, amelyek a törvényalkotó szándéka szerint adalékanyagokkal nem módosíthatók. Nem alkalmazható továbbá szárított élelmiszerekben sem, amelyek elfogyasztáskor megduzzadnak.
    Főként a következő termékekben engedélyezett:
    • Péksütemények (mennyiségi korlátozás nélkül)
    • Dzsem, lekvár és zselé (max. 10 g/kg)
    • Gyümölcs- és zöldségkonzervek (mennyiségi korlátozás nélkül)
    • Fagylalt és tejitalok (mennyiségi korlátozás nélkül)
  • Beltartalmi érték (kötelező adatok)
    100 grammra vetítve
    Energia kcal/kJ
    33 kcal / 138 kJ
    Zsír
    0,99 g
    - ebből telített zsírsavak
    0 g
    Szénhidrát
    81,6 g
    - ebből cukrok
    0 g
    Fehérje
    7 g
    0 g
    Beltartalmi érték (önkéntes adatok)
    100 grammra vetítve
    Rost
    80,8 g
    Cikkszám
    5999564043040
    Tömeg
    101 g/db
Webáruház készítés