Új jelszó kérése
Kategóriák
Fizetési megoldás
FOXPOST

FOXPOST Csomagautomata

 

A FOXPOST automatákhoz kérjük hozza magával bankkártyáját, mert az automata készpénzt nem kezel. Legyen Önnél a SMS-ben kapott kód is!

Cégellátónk

Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Hírek
2016.11.28 14:30
2016.11.28 10:00
2016.10.04
Naptár
2017. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Házhozszállítás

Paleo Receptek

Az itt olvasható receptek java része megtalálható partner oldalunkon, a palanett.blog.hu-n

Sajtos/Tepertős pogácsa

Hozzávalók:

Sajtos pogácsa esetén hozzáadunk 100g reszelt kemény sajtot, tepertős pogácsa esetén 100g darált tepertőt és 8g őrölt borsot.

Az összes alapanyagot összekeverjük-gyúrjuk, majd két sütőpapír között kinyújtjuk 2-3 cm vastagra, és kiszúrjuk a pogácsákat.

A sajtosat megszórjuk kevés reszelt sajttal. 200 C°-on 10-15 percig sütjük addig, amíg láthatóan kicsit pirulni kezdenek.

Magából az alaptésztából készülő pogácsa, ha nem fogyasztjuk el, akkor megszárítható és aprítógépben jól megdarálva rántott hús panírjaként felhasználható.

Paleo Csokispuding

 

Hozzávalók 1/2 literhez:

Elkészítés:

Minden összetevőt egy lábasba teszünk, és folyamatos kevergetés mellett az első rottyanásig forraljuk.

Majd egy üvegtálba öntjük, és hagyjuk megdermedni.

Tipp:

Szilikonos csokoládéformákba öntve gyerekeknek kiváló nassolásra, akár iskolába vagy kirándulásra is. Mivel jó kemény így szeletelhető is. A csokit és a kakaót kihagyva, őrölt vaníliát hozzáadva kész a vaníliás változat. 4-5napig hűtőben eltartható.

Zöldbableves

 

Hozzávalók 2 személyhez:

 

Elkészítés:

A zöldbabot 1cm-es darabokra vágjuk, és vízben feltesszük főni, megsózzuk és lefedjük. Amikor puhára főtt (kb 20 perc), akkor egy evőkanál keményítőt egy kis csészébe tesszük, és egy teáskanál folyékony zsiradékkal elkeverjük úgy, hogy ne legyen csomós, majd a meleg levesből hozzáteszünk egy kanállal, és csomómentesre keverjük. Hozzáadjuk az egészet a leveshez.

Egy pillanatra felforraljuk, ízlés szerint lehet egy evőkanál ecettel vagy citromlével savanyítani. A kész levesbe a végén beletesszük a nyers petrezselymet.

 

 

 

 

 

 

Banánturmix

Hozzávalók:

Elkészítés:

A banánt a kókusztejjel összeturmixoljuk. Édesítő nem kell hozzá, de aki szeretné édesíteni az tehet bele Xilit-et, vagy Eritrit-et.

 

 

 

 

 

 

Kókusztejes kakaó

Hozzávalók:

Elkészítés:

A kókusztejet felöntjük a vízzel, majd hozzáadjuk a kakaóport és a mézet. Felforraljuk egy pillanatra, hogy sűrűsödjön. A méz el is hagyható.

 

 

 

 

 

Paleo energiaital

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az egészet egy kis lábosba tesszük, épp felmelegítjük, összekeverjük, és már iható is. Vihető meleg uzsonnaitalnak termoszban.

Mandula helyett lehet kókuszreszeléket is használni, és még 5g kakaóport hozzáadni.

 

 

 

 

 

Olasz jégsaláta

Hozzávalók:

Elkészítés:

A jégsalátaleveleket megmossuk, és kisebb darabokra tépve beletesszük egy salátástálba, meglocsoljuk vörösbor ecettel vagy almaecettel, és ráöntjük az extra szűz olívaolajat, sózzuk, és jól átkeverjük.

A recept más zöld salátákhoz is kiválóan használható.

 

 

 

 

 

Mandulás lepény

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az őrölt mandulát a tojással és a mazsolával összekeverjük. Egy nagyobb serpenyőben 2 kanál zsiradékot megolvasztunk, és a keveréket beleöntjük. Kissé szétterítjük, és egy nagy lepénnyé sütjük, hogy piruljon egy kicsit, és egyszer megforgatva, mint a palacsintát, a másik oldalát is megpirítjuk. Tálalásnál mehet rá egy kis fahéj.

Mazsola helyett lehet bármilyen lekvárral (áfonya, birsalma, csipkebogyó, eper, erdei gyümölcs, fahéjas alma, fekete ribizli, homoktövis) ízesíteni.

Majonéz

 

Hozzávalók (1 személyre):

Elkészítés:

A tojássárgájába cseppenként kezdjük adagolni az olajat, miközben folyamatosan keverjük egy fakanállal, vagy az ügyesebbek alacsony fordulatszámon elektromos keverővel. Amikor kezd keményedni akkor lehet vastagabb sugárban tovább adagolni az olajat, amíg elnem fogy. A végén sózzuk, és hozzáadjuk a mustárt.,

Ha a majonéz nem áll ösze, vagyis szétválik az olaj és a tojás, akkor új majonézt kell készíteni egy másik tojássárgájával, és amikor ez öszeáll, akkor lassan hozzáadni az összement majonézt, mintha az lenne az olaj.

Paleokenyér magokból

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az összes hozzávalót egy edényben jól összekeverjük, kissé pépes állagú lesz, és sütőpapírral bélelt, pl. 25*12cm kenyérformába öntjük. Előmelegített , 180C fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Szeletenként le is fagyasztható vagy pirítható kenyérpirítóban, de ne feledjük naponta ne fogysszunk többet 2-3 * 1cm vastag szeletnél és a hetek-hónapok alatt hagyjuk el teljesen. 

Töltött karalábélevél

Hozzávalók 2 személyre:

  • 6 karalábélevél
  • 30dkg darál hús
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál keményítő (tápióka)
  • 1dl kókusztej
  • 1 teáskanál zsiradék

Elkészítés:

A karalábéleveleket megmossuk. A darált húst összekeverjük a tojással és a sóval, 6 részre osztjuk, és minden egyes karalábélevelet megtöltünk ezzel a keverékkel úgy, mint a töltött káposztát, majd belehelyezzük egy lábasba, felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és lassú tűzön főzzük 20 percig.

Vigyázzunk, hogy ne főjje el a vizet, ha kell, adjunk hozzá hogy mindíg 1/3-ig mindig legyen víz alatta. Az idő eltelte után a kókusztejet aláöntjük, és egy pillanatrra felforraljuk.

A keményítőt egy kis csészébe tesszük, és egy teáskanál folyékony zsiradékkal elkeverjük, hogy ne legyen csomós, majd a karalábé meleg levéből hozzákeverünk egy kanállal, csomómentesre keverjük, és hozzáadjuk az egészet a karalábélevelekhez, majd az egészet felforraljuk.

 

 

 

 

 

Sárgarépa főzelék kókusz vagy mandulatejjel

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1/2 kg sárgarépa
  • 2 evőkanál zsiradék
  • Víz
  • 1 evőkanál keményítő
  • 2 evőkanál kókusztej
  • 2 teáskanál vágott petrezselyem

 

Elkészítés:

A sárgarépát vékony karikákra vágjuk, és egy lábasban a zsiradékkal feltesszük pirulni.

Gyakran kevergetve, sercegéstől számított 5 percig keverjük, utána felöntjük annyi vízzel, hogy alig lepje el, megsózzuk, és fedő alatt lassú tűzön pároljuk, míg puha nem lesz (15 - 20perc)

Időnként keverjük meg és ellenőrizzük hogy a víz ne fogyjon el alóla. Mikor megpuhult, és majdnem elfőtte a levét, egy külön kávéscsészében a keményítőt a kókusztejjel csomómentesre keverjük.

Ha kell adunk még hozzá kókusztejet. Majd az egészet hozzáöntjük a sárgarépához, szükség esetén öntünk még hozzá a kókusztejből, és felforraljuk.

Elzárjuk a tüzet, és a végén hozzáadjuk a vágott petrezselymet.

 

 

 

 

 

Sült zeller

 

 

Hozzávalók 2 személyre:

 

Elkészítés:

A zellert meghámozzuk, és 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, majd az előmelegített zsiradékban megsütjük. Papírtörlővel bélelt tálba szedjük, és sózzuk. Melegen a legjobb de hidegen is fogyasztható.

 

 

 

 

 

 

Gluténmentes palacsinta

 

Hozzávalók / 3 adag

 

Elkészítés

A tojásokat és a vaníliát elkeverjük a magtejben, feloldjuk benne az édesítőt, hozzáadunk egy csipet sót, végül annyi gesztenyelisztet szitálunk bele, hogy palacsintatészta állagú legyen.
Kézi mixerrel eldolgozzuk, és minimális kókuszzsírt használva kisütjük. Szódát most nem tettem hozzá.
A megadott mennyiségből 10 db, normál méretű palacsinta jön ki.

Ropogós kacsacomb

 

Hozzávalók / 2 adag

 

  • 2 közepes db kacsacomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  •  ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 1 szál rozmaring 
  • Aszalt szilva

 

 

Egy nagyon karakán, határozott ízvilágú és egyszerűen elkészíthető sült készült a minap nálunk, ami természetesen látványra sem utolsó. ;)

Kacsacombot sütöttünk, méghozzá olyan jó fűszereset, zsírosat és ragacsosan cuppogósat! Megvan nektek is, ugye? ;) Nagyon szeretem!

Elkészítés

A húst lemossuk, beirdaljuk, és fűszerezés után néhány órát hűtőben állni hagyjuk. Egy tepsit kizsírozunk, belefektetjük a combokat, szalonnát, hagymát teszünk mellé, a tetejére rakjuk a rozmaring ágat, és egy kevés vizet öntünk alá.

Fólia alatt 90 percig pároljuk. Kb. ennyi idő kell ahhoz, hogy megpuhuljon. Menet közben időnként locsolgassuk meg a saját zsírjával!

Ezután levesszük a fóliát, rázúzzuk a fokhagymát, amit előzőleg kikevertünk a sültes zsírral, mmm … mennyei illata van!

Fólia nélkül további 20 percig pirítjuk, hogy szép piros és ropogós legyen.

Aszalt szilvás párolt káposztával tálaltam

Aszalt szilvás párolt káposzta

 

Nem csak télen sláger nálunk a párolt káposzta. Aszalt szilvával és egy kevés balzsamecettel pedig igazi telitalálat!

Hozzávalók / 4 adag

 

Elkészítés

Egy lábasban lepirítjuk az egész köményt a kanálnyi zsíron, addig összevágjuk a káposztát, rádobjuk a köményre, és enyhén megsózzuk.

Kevergetjük, pár perc alatt összeesik, annyi idő alatt a szilvákat egyenként megfelezzük.

A káposztára öntünk egy evőkanálnyi balzsamecetet (ízlés szerint bátran lehet többet is), elkeverjük benne az eritritet, és felöntjük egy kevés vízzel, hogy éppen ellepje. Fedő alatt időnként megrázogatva pároljuk tovább, a vizet pótoljuk, ha szükséges.

Ha a káposzta kezd puhulni, rádobjuk a szilvákat, jól elkeverjük, és tetszés szerint utánízesítjük. Kb. 20 perc kell a szilvának, hogy krémesre puhuljon, ekkor levesszük a fedőt, és elforraljuk róla a vizet. Sült húsok mellé tökéletes választás. ;)

 

 

 

 

 

 

 

Fahéjas sárgarépa

 

Ezt a tüzes köretet azoknak ajánlom, akik bírják az erőset. A nagyon erőset. Jómagam első körben kissé eltúloztam a paprika mennyiségét, úgyhogy kéretik figyelni :D

Hozzávalók / 2 adag

 

Elkészítés

A répát enyhén sós vízben roppanósra főzzük, lecsöpögtetjük, és félretesszük.

Egy wokban felforrósítjuk az olívát, rázúzzuk a fokhagymát, és megpirítjuk. Rámorzsoljuk a chilit, és alaposan átforgatjuk az egészet.

Belekeverjük a répát, megszórjuk sóval, meghintjük fahéjjal, pár perc alatt összerázzuk, és már tálalhatjuk is!

 

 

 

 

 

Batátachips

 

A minap rettenetesen megkívántam valami csípős chips-et, de ezek alapja ugye a burgonya, ami paleóban több okból sem játszik.

Nagy reményeket fűztem ezért a múltkori grillezésből megmaradt egy szem édesburgonyához, és szerencsére nem kellett csalódnom!

Ropogós, vékony, sós, CSÍPŐS, és egyáltalán nem érződött a batáta édeskés íze.

Hozzávalók / 2 adag

  • 1 db édesburgonya
  • 30 ml olívaolaj
  • 1 teáskanál 
  • 1 csipet négyszínű bors
  • 1 késhegynyi chili

 

Elkészítés

Az édesburgonyát káposztagyalun minél vékonyabbra vágjuk, és egy tálba tesszük.

Az olívaolajhoz adjuk a sót és a chilit, borsot őrlünk rá, és az édesburgonya szeletekre öntjük. Alaposan elkeverjük, pár percet állni hagyjuk.

A sütőt bekapcsoljuk 50 Celsius fokra, légkeveréses fokozatra.

Az ízesített édesburgonyát eloszlatjuk két hagyományos méretű gáztepsiben, és kb. 15 perc alatt az előmelegített sütőben megszárítjuk.

Én félidőben megcseréltem a két tepsit, hogy egyformán átjárja a forró levegő.

 

 

 

 

 

 

Cukormentes hamis karamelltorta sütés nélkül

 

Hozzáadott cukortól mentes "karamelltorta", glutén-, laktóz-, cukormentesen, sütés nélkül!

Hozzávalók / 10 adag

Az alap:

A krém:

 

 

Elkészítés

 

Az alap:

A datolyát pár órára beáztatjuk a kókusztejbe, botmixerrel pépesítjük, majd egy keverőtálban az összes többi hozzávalóval összegyúrjuk.

Egy 24 cm átmérőjű tortaforma kapcsos részét egy tortatálra tesszük (a tortaforma alja most nem kell), és a formába simítjuk a „tésztát”. Hűtőbe tesszük dermedni, addig elkészítjük a krémet.

A krém:

A kókusztejben feloldjuk az édesítőt, közepes lángon melegíteni kezdjük, és folyamatosan kevergetve annyi natúr kakaóport adagolunk hozzá, míg krémesen folyós állagú nem lesz.

Mielőtt felforr, elzárjuk alatta a lángot, és langyosra hűtjük.

Hozzákeverjük a vízben feloldott zselatint, és mielőtt az egész krém elkezdene megkötni, a datolyás alapra simítjuk, és pár órára visszatesszük a hűtőbe.

Apróra vágott dióval és friss gyümölccsel díszítjük.

 

 

 

 

 

Diós csokikrémmel töltött vaníliás piskóta

 

Ez a nagyon csokis süti teljesen véletlen született vasárnap délelőtt, és már a szeletelés pillanatában megfogadtam, hogy legközelebb minimum dupla adagot készítek!

Hozzávalók / 6 adag

Piskóta:

Krém elkészítése:

Tetejére:

Elkészítés

 

Piskóta:

 

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéket felverjük egy csipet sóval, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, beleszitáljuk a kókuszlisztet, hozzáadjuk az édesítőt, a citromlevet és a szódabikarbónát, majd a vaníliamagokat is, és 180 Celsius fokon 30 perc alatt készre sütjük.

Én mindig szilikonos sütőlapot teszek a tepsibe, így nem kell kikenni, és ha a tészta állaga nem kívánja, akkor zsiradékot sem adok hozzá. Érdemes még melegen kettévágni, szépen szeletelhető.

 

Krém elkészítése:

 

A kókusztejet kis lángon melegíteni kezdjük, beletesszük az édesítőt, és folyamatosan kevergetjük, míg elolvad (ha rúdból kapartuk ki a vaníliamagokat, akkor a rudat is belefőzhetjük, amit majd a végén feltétlen távolítsunk el!).

Ha az édesítő elolvadt, beleszórjuk a darabolt diót, és kanalanként hozzáadjuk a natúr kakaót is. Továbbra is kis lángon folyamatosan kevergetjük, hogy le ne égjen, és ha már forrni kezd, beleszitáljuk a zselatint is, jó alaposan elkeverjük, és lehúzzuk a tűzről, félretesszük hűlni. A vaníliarudat vegyük ki!

 

Tetejére:

 

Én a tetejére külön főztem a krémet, a fenti módon, egyszerűen csak kihagytam belőle a diót.:)

Keresünk egy akkora méretű edényt, amibe a piskóta talpa pontosan belefér, ezt nagyon minimálisan bevizezzük, kibéleljük folpackkal, majd beletesszük az egyik lapot. Fontos, hogy pont passzoljon az edénybe, különben le fog folyni róla a krém! Bőven megkenjük a teljesen kihűtött csokis-diós masszánkkal, majd rátesszük a másik piskótát, azaz a kalapot, meglocsoljuk a másik, dió nélküli krémmel, és néhány órára hűtőbe tesszük dermedni.

A piskóta nem fog megpuhulni, kemény lesz, de éles késsel klasszul lehet vágni, nem morzsálódik. A folpack-bélésnek köszönhetően egyszerre könnyen ki tudjuk venni az edényből.

Ha tortának készítjük el, akkor egy csatos formával még egyszerűbb a dolgunk.:) Alsó lap – diós krém – felső lap – sima krém – díszítés (opcionális).

 

 

 

 

 

 

Áfonyakrémes party torta

 

Ezt a csodatortát szeretettel ajánlom kezdőknek is (haladóknak pláne), nagyon egyszerű, tök hamar elkészül, és szinte lehetetlen elrontani.

Az alapja csokis piskóta, amit egy igazi téli csemegével, borókabogyós áfonyakrémmel dobunk fel.

A megadott mennyiségek pont egy 24 cm átmérőjű tortára elegendők, de ha marad a krémből, simán adhatjuk palacsintához, pohárkrémhez vagy elmajszolgathatjuk magában is… két hétig eláll a hűtőben.

 

Hozzávalók / 8 adag

Piskóta:

Krém:

Habcsók-díszítés

Elkészítés

 

Piskóta:

A hozzávalókból piskótát sütünk a szokásos módon: A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük, egyenként hozzáadjuk a sárgákat, majd az édesítőt, liszteket, szódabikarbónát, citromlevet, olajat, legvégül pedig a kakaóport.

Tortaformába öntjük, és tűpróbáig sütjük (kb. 30 perc). Kihűtjük, félbevágjuk, majd félretesszük.

 

Krém:

A kókusztejben feloldjuk az édesítőt, és kis lángon melegíteni kezdjük. Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az áfonyát, borókabogyót, szegfűszeget.

Kb. 10 percig kis lángon kevergetjük, nem baj, ha elkezd forrni, lényeg, hogy az áfonya és a bogyók kicsit megpuhuljanak.

Elzárjuk a lángot, pár percig hagyjuk hűlni a krémet, majd botmixerrel pépesítjük. Legvégül hozzáadjuk a zselatinport, alaposan elkeverjük, hogy ne maradjon csomós, ha kell, a botmixert is újra bevethetjük.:)

Összeállítjuk a tortát: az alsó lapot kb. 1 cm vastagon megkenjük a krémmel, rátesszük a másik lapot, és a tetejét beborítjuk a maradék krémmel.

Habcsókkal díszítjük: 3 tojásfehérjét 3 púpos ek. eritrittel felverünk, habzsák segítségével formákat nyomunk egy szilikonos sütőlapra, és 150 Celsius-fokon 10 perc alatt a sütőben kiszárítjuk (légkeveréssel).

 

 

 

 

Gazpacho

 

Ez a különleges, ám nagyon egyszerűen elkészíthető zöldségleves leginkább egy multivitamin italhoz hasonlít, azonban ez a változat főzés nélkül készül, cukor- és adalékanyagmentes, megőrizve a friss zöldségek minden tápanyagtartalmát és zamatát.

A nagy nyári melegben kifejezetten üdítő frissítő, tetszés szerint feldobhatjuk jégkockával vagy jégkásával.

A megadott mennyiség 6 főre elegendő, tartalmas főétel elé vagy egy sima délutáni frissítőnek ajánlom.

 

Hozzávalók / 6 adag

  • 6 közepes db paradicsom
  • 1 közepes db kígyóuborka
  • 2 kis fej lila hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 közepes szár halványító zeller
  • 1 közepes db piros kaliforniai paprika
  • 3 ek olívaolaj
  • 2 teáskanál balzsamecet
  • 1 kávéskanál 
  • 1 késhegynyi bors
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 2 dl víz
  • 2 teáskanál fűszerpaprika

 

 

Elkészítés

A paradicsomot és az uborkát meghámozzuk (végső esetben szoktam csak meghámozni ezeket a zöldségeket, de itt azért muszáj, hogy ne legyen túl darabos a végeredmény, és minél könnyebben át tudjuk passzírozni a szűrőn, hogy finom krémes állagú legyen), és a többi zöldséggel együtt kisebb darabokra vágjuk.

Késes aprítóban alaposan ledaráljuk, minél pépesebb legyen, ez nagyon fontos! Ha a zöldségek nem elég levesesek, egy kevés hideg vizet adjunk hozzá.

Ha mindent ledaráltunk, sűrű szövésű szitán engedjük át az egész masszát. Ízesítsük a fűszerekkel, nyugodtan kóstolgassuk menet közben.

Tálalás előtt pár órára tegyük hűtőbe!

 

 

 

 

 

Gluténmentes hot-dog

 

Ezt a hot-dogot már nagyon régóta tervezgettem, s most, hogy sikerült mindenmentes virslit szereznem, el is készítettem végre.

Nagyon gyorsan és egyszerűen megvan, lisztkeverékmentes, továbbá olyan kiadós, hogy 2 db bőven elég reggelire. :)

 

 

Hozzávalók / 3 adag

 

 

 

Elkészítés

Egy keverőtálban elvegyítjük a tojást, citromlevet és a vizet, egy másikba pedig kimérjük a liszteket és a fűszereket.

A két keveréket összeadjuk, és kézi habverővel homogénre keverjük, majd beleöntjük a kókuszolajat is.

A virslit elszeleteljük, a sütőt pedig előmelegítjük 190 Celsius-fokra.

Formába öntjük a masszát, óvatosan belenyomjuk a virslit, és 30 perc alatt készre sütjük, alul-felül fokozaton.

A megadott mennyiségből nekem 12 db mini hot-dog lett.

 

 

 

 

 

Glutén-, cukor- és laktózmentes palacsinta recept

Semleges ízű tészta, ami nem szakad, könnyen forgatható és nem ég meg azonnal. A megadott mennyiségből nekem 12 db normál méretű palacsinta jött ki.

Hozzávalók / 4 adag

 

 

Elkészítés

Az összes hozzávalót egy magasabb falú keverőtálban kézi mixer segítségével elvegyítjük, hogy ne legyen csomós, és pár percet állni hagyjuk.

Palacsintasütőben kevés kókuszolajat forrósítunk, és a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.

Cukormentes szamócadzsemmel tálaltam.

 

 

 

 

Cukormentes madártej recept

Cukor-, glutén- és laktózmentes könnyű nyári finomság!

Hozzávalók / 4 adag

 

 

Elkészítés

A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgákat egy lábasba tesszük, ezt később használjuk fel, a fehérjéket pedig kemény habbá verjük, és hozzáadjuk a por állagú édesítőt.

Az 1.2 liter kókusztejből 7 dl-t felforralunk, és evőkanállal beleszaggatjuk az édesítővel felvert habot. Egyszerre mindig csak 4-5 db-ot tegyünk a tejbe, hogy elférjenek. Mindkét oldalukat 1-1 percig főzzük, lyukacsos kanállal egy tányérra szedjük.

A lábasban várakozó tojássárgákat kikeverjük az 5 dkg eritrittel és a makadámdióliszttel, majd hozzáadjuk a vanília őrleményt, és alaposan eldolgozzuk.

A maradék tejjel felöntjük a lisztes tojássárgáját, a főzőtejet is óvatosan beleöntjük, és lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett sűrű krémet főzünk belőle (kb. 40 perc).

Ha elzártuk alatta a lángot, egy teáskanálnyi zselatint keverjünk el a krémben, és hűtsük ki. Poharakba téve, habbal a tetején tálaljuk.

 

 

 

 

 

Glutén- és cukormentes kókuszkocka recept

Kókuszimádók figyelem! Itt egy egyszerű és gyorsan összerakható sütemény, melyben a kókusz tömény édessége tökéletes ízharmóniát alkot a fanyar keserű csokoládéval, ráadásként megspékelve némi rummal (vagy aromával), a pepecselős részébe pedig bevonhatók a gyerkőcök, hadd ússzanak csokiban ők is, meg a konyha is!

Hozzávalók / 6 adag

 

 

Elkészítés

Elkészítjük a piskótát: a tojásfehérjéket egy csipet sóval felverjük, majd sorban hozzáadjuk a sárgákat, az édesítőt, a kókuszlisztet, a kókuszolajat, a szódabikarbónát és a citromlevet. Ha túl híg a massza, akkor adjunk még hozzá lisztet, de előtte picit várjunk, amíg biztosan felveszi a folyadékot, mert ha sok van benne, akkor morzsalékos lesz és nem lehet majd szépen szeletelni, szóval csak óvatosan!

Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük, és félretesszük hűlni.

Gőz fölött felolvasztjuk a csokit egy kis kókusztejjel, hozzákeverjük a rumot, majd a felszeletelt piskótadarabokat belemártjuk, végül kókuszreszelékbe hempergetjük.

 

 

 

 

Lisztmentes csokis piskóta recept

 

 

Elkészítés

A leves elkészítése

A gyümölcsöket megtisztítjuk, és felkockázzuk, majd az almát és a narancsot feltesszük főni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Hozzáadjuk a fűszereket, és a 2 ek. édesítőt, és addig főzzük, míg az alma megpuhul.

Beletesszük a szőlőszemeket, a vaníliát és a felkarikázott banánt, kicsit rotyogtatjuk, elzárjuk alatta a lángot, beleöntjük a citromlevet, és botmixerrel beleturmixolunk néhányat.

Félretesszük, hogy kicsit kihűljön, addig elkészítjük a habot.

A hab elkészítése

A tojásfehérjéket felverjük a porított xylittel, óvatosan forrásban lévő vízbe kanalazzuk, és egyenként mindkét felüket pár perc alatt megfőzzük.

Jól lehűtve, vagy azon melegében tálaljuk.

 

 

 

 

 

 

Almás rakott kel recept

 

 

Hozzávalók / 2 adag

  • 50 dkg csirkemell filé
  • 5 ek sertészsír
  • 2 marék dió
  • 4 dkg lenmagliszt
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál 

 

 

Elkészítés

A húst vékonyra szeleteljük és lesózzuk. A zsírt forrósítjuk, a tojásokat felverjük, és a diót összedaraboljuk. Utóbbit semmiképpen ne daráljuk, hanem szánjunk rá egy kis időt, és késsel vágjuk össze.

A hússzeleteket beleforgatjuk a paleo lisztbe, tojásba, újra a lisztbe, megint a tojásba, és végül megforgatjuk a vágott dióban. A forró zsírban közepes lángon néhány perc alatt készre sütjük.

Köretként kelbimbópürét készítettem: A bogyókat sós vízben puhára főzzük, a fele főzőlevet leöntjük róla. Hozzáadjuk a ghee-t és a szerecsendiót, végül krémesre turmixoljuk.

 

 

 

 

 

Erdeigyümölcsös piskóta recept

 

Hozzávalók / 8 adag

A krém:

A piskóta:

A hab:

A csokimáz:

 

 

elkészítés

A krém:

A diót egy hagyományos méretű gáztepsibe szórjuk, egy rétegben elterítjük, és 190 Celsius-fokra előmelegített sütőben 20 percig pirítjuk. Akkor jó, ha már kezd egy kicsit odakapni, így lesz igazi grillázs íze a krémnek is.

Két durva szövésű konyharuha között ledörzsöljük róla a héját, és aprítógépbe tesszük. Hozzáadjuk a kókuszolajat és az édesítőt, majd pépesre daráljuk.

Ha nem vagyunk elégedettek az állagával, botmixerrel tovább tudjuk lágyítani. Ez a művelet eltart jó 10 percig, de érdemes időt szánni rá, nem amolyan tessék-lássék módon ledarálni csak.:)

A piskóta:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük egy csipet sóval és az édesítővel.

A sárgákat fehéredésig keverjük a kókuszolajjal és a citromlével, majd a habhoz öntjük.

Keverőlapáttal elkeverjük, a masszához adjuk a szódabikarbónát és a kókuszlisztet, és a kézi mixert a legalacsonyabb fokozatra kapcsolva, óvatosan egyneműre dolgozzuk.

20 cm átmérőjű szilikonos tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Rácson kihűtjük, és félbevágjuk.

 

A hab:

Amíg a piskóta sül, a tojáshabhoz a fehérjéket keményre verjük az édesítővel, és egy szilikonlappal bélelt tepsibe simítjuk, 20 cm átmérőjű kör alakban, majd a piskótát kivéve, 170 fokon sütőben kb. 10 perc alatt világosbarnára sütjük.

A csokimáz:

Az olvadt kókuszolajban csomómentesre keverjük a natúr kakaóport.

A torta összeállítása:

Az alsó piskótalapot tortatálra fektetjük, és megkenjük a krém felével.

Megszórjuk durvára vágott dióval, meglocsoljuk a csokikrémmel, és rátesszük a felső lapot.

Ezt is megkenjük a krémmel, meglocsoljuk csokimázzal, majd óvatosan rátesszük a sült tojáshabot.

Ráöntjük a maradék csokikrémet, megszórjuk dióval, és tálalásig hűtőbe tesszük.

 

 

 

 

 

Finomfőzelék Palanettől recept

 

Bevallom, én annak idején, még a menzán is szerettem a finomfőzeléket, mert édes volt.

Édes, híg és jó sok!

Tartalmasnak semmiképpen nem nevezném a békebeli verziót, de nevéhez hűen, számomra tényleg finom volt.

Paleós változata szerintem egyszerűbb, laktatóbb, és nem kell keresni benne az „anyagot”, mert bőven ott van az!

Hozzávalók / 4 adag

  • 1 db édesburgonya
  • 1 szál petrezselyem
  • 2 közepes db sárgarépa
  • 1 közepes db vöröshagyma
  • 1 kis db zeller
  • 1 kis db karalábé
  •  ízlés szerint
  • ételízesítő ízlés szerint
  • 7 dl víz (kb.)

 

Elkészítés

A hozzávalókat felaprítjuk, és feltesszük főzni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Sózzuk, és natúr ételízesítővel is megszórjuk.

Ha a nagyja vizet elforrta, kb. a felét kivesszük belőle, botmixerrel pépesítjük, óvatosan visszaöntjük, majd egy utolsót forralunk rajta.

Zöldséges húspogácsa mellé kínáltam.

 

 

 

 

Gesztenyés szaloncukor recept

 

Karácsonyi ízek, illatok, formák és bonbonok… a gesztenyés szaloncukor mindig is az egyik kedvencem volt, hát most megalkottam a saját verziómat glutén, cukor és adalékanyagok nélkül.

Szeretettel ajánlom mindenkinek, mivel nem túl macerás, nagyon gazdaságos, és kellően tömény édesség – büntetlenül!

 

 

Hozzávalók / 6 adag

 

 

Elkészítés

A táblás csoki kivételével az összes hozzávalót egy tálba tesszük, alaposan összegyúrjuk, és félretesszük.

A csokit gőz felett felolvasztjuk (kevés kókuszolajat tegyünk hozzá), és a szilikonos bonbonforma aljára öntögetünk egy-egy evőkanálnyit.

Egy órára hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd a gesztenyés masszából nyomkodunk mindegyik formába, leöntjük a még folyékony csokival, és pár óra visszatesszük a hűtőbe.

A kókuszolajnak köszönhetően tökéletesen összedermed, így könnyen kipattintható a formából.

 

 

 

 

 

Cukormentes grillázskrém recept

 

Webáruház készítés