Új jelszó kérése
Kategóriák
Hírlevél
TOP termékek
Termékajánló
Fizetési megoldás
Naptár
2019. Február
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
FOXPOST

FOXPOST Csomagautomata

 

A FOXPOST automatákhoz kérjük hozza magával bankkártyáját, mert az automata készpénzt nem kezel. Legyen Önnél a SMS-ben kapott kód is!

Házhozszállítás

Látogató számláló
0
0
7
0
5
0
7
Termék részletek


Paleolit Lenmagliszt Száraztészta - Spagetti 250g

Paleolit Lenmagliszt Száraztészta - Spagetti 250g
695 Ft
Egységár: 2 780 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 7 Ft
Minőségét megőrzi:
2019.10.05

Paleolit alapanyagokból készült száraztészta.

  

Összetevők: tápióka keményítő (lektinmentes), lenmagliszt, mélyalmos tyúktojás.

  
Kiszerelés: 250g

  
Átlagos tápérték 100g termékben:
Fehérje: 30g
Nettó szénhidrát: 29g
Rostok: 20g
Zsír: 11g
Energiatartalom: 1490 kJ
Kalóriatartalom: 356 kcal

  
Gyártó: SynergyTech Kft.

 

  

  • A Paleotészta termékcsalád azért jött létre, hogy a paleolit táplálkozást folytatók is élvezhessék a tészta fogyasztás örömeit, illetve mindazok, akik glutén- és egyéb allergén- és/vagy béláteresztést, bélirritációt okozó anyagok fogyasztását kerülik.

     

    Mindezeken felül a Paleotészta tészták szénhidráttartalma alacsony (típustól függően fele, harmada, illetve akár negyede annyi szénhidrátot tartalmaz, mint a hagyományos tészták!), ráadásul magasabb fitátsav-tartalmuknál fogva ennek a kevés szénhidrátnak is csak töredéke szívódik föl, ugyanis a fitátsavak csökkentik a keményítő cukorrá bontását. Az alacsony fölszívódó szénhidráttartalom miatt cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak is ajánlható.

     

    Mindegyik Paleotészta tésztára igaz, hogy nem csak glutént nem tartalmaznak, de prolaminokat, lektineket és szaponinokat sem. Ezek pedig mind-mind növelnék a béláteresztést, bélgyulladást. A szaponinok apró lyukakat fúrhatnak a bélfalon, a prolaminok ingerelhetik a bélfalat és így gyulladást okozhatnak, a lektinek pedig képesek megváltoztatni a bélfal szerkezetét, áteresztőbbé téve azt, így olyan anyagok juthatnak a véráramba, melyek autoimmun folyamatokat indukálhatnak. A kukorica, rizs, hajdina, quinoa, köles, búza, árpa, durum, zab, amarant, lencse, bab, csicseriborsó és minden gabona-féle és hüvelyes nagy mennyiségben tartalmaz ilyen prolaminokat, lektineket, sok esetben szaponinokat is. A glutén összetevői maguk is a lektinek és a prolaminok csoportjába tartoznak és hasonló hatással vannak a szervezetre. Sok glutén-mentes élelmiszerek kukoricából, zabból és egyéb prolamin és lektin tartalmú alapanyagokból készülnek. A Paleotészta azonban ezektől is mentes és low-carb!

     

    A Paleotésztákhoz fölhasznált alapanyagokról:


    Hidegen sajtolt maglisztek:
    Az őrölt magvakkal két probléma van. Az egyik, hogy magas közel 50%-os olajtartalmuk miatt nem lehet őket liszt finomságúra őrölni a másik pedig, hogy a magas olajtartalmuk nagy része omega-6 zsírsavakból áll, melyek elkerülése kulcsfontosságú helyes omega-6/omega-3 arány eléréséhez. Emiatt a Paleotésztákhoz fölhasznált olajos magvakból fölhasználás előtt kíméletesen, vegyszermentesen hidegsajtolással eltávolítjuk az olajtartalmuk jelentős részét. Az eredeti olajtartalom csupán 20%-a marad az így nyert maglisztekben. Az így készült maglisztek ásványanyag-, fehérje- és rosttartalma közel duplája a sima őrölt magokéhoz képest.

     

    Allergén-mentes tápiókakeményítő:
    A Paleotésztákhoz fölhasznált tápiókakeményítő más keményítőkkel szemben még nyomokban sem tartalmaz semmilyen prolamint, lektint, szaponint (és persze glutént sem). Szénhidráttartalma és GI-je ugyan önmagában a tápiókakeményítőnek is más keményítőknek, magas, azonban a tésztákhoz csak kis mennyiségben használjuk, megfelelően összedolgozva a maglisztek fitátsav tartalmával, ami csökkenti a keményítő fölszívódását, így a kész száraztészta szénhidráttartalma, glikémiás indexe és telítettsége már alacsony lesz.

     

    Gesztenyeliszt:
    A gesztenyeliszt a friss hámozott gesztenye heteken keresztül történő kíméletes szárításával, majd finomra őrlésével készül

     

    Mélyalmos friss tojás:
    A Paleotészták kizárólag mélyalmos friss tojással készülnek, nem tojáslével, sem tojásporral. Minden tészta gyártásánál a „lisztek" tojással való keveréshez frissen kézileg törjük föl a tojást, nem előre feltört tojással dolgozunk, a gyártáshoz saját tyúkfarmról származik minden tojás. Hozzáadott vizet nem használunk a gyártás során. Minden Paleotészta gyártásához fölhasznált 1kg-nyi „lisztkeverékéhez" 15db M-es méretű tojást használunk föl, azaz mindegyik Paleotészta száraztészta 15 tojásos! Nem spórolunk!

     

     

  • Kiszerelés
    250g
    Márka
    Paleolit
    Forgalmazó
    PaleoCentrum Kft.
    Beltartalmi érték (kötelező adatok)
    100 grammra vetítve
    Energia kcal/kJ
    356kcal / 1490 kJ
    Zsír
    1g
    Szénhidrát
    29g
    Fehérje
    30g
    0,1g
    Rost
    10g
    Partner cikkszám
    48248
    Cikkszám
    5999885398416
    Tömeg
    250 g/db
Webáruház készítés